Ανοξείδωτας Χάλυβας 304 ή 316;

Φασματογράφος PMI τεχνολογίας XRF Οxford Instruments στην ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΓΑ ΟΕ

"Φίλε με έσωσες με το μηχάνημα που μου έδωσες!" ήταν τα λόγια του κ. Βασίλη Μπουγά όταν πέρασε από το περίπτερο της QControl κατά την διάρκεια της έκθεσης Συσκευασία 2016. 

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΓΑ ΟΕ κατασκευάζει ανοξείδωτες δεξαμενές για τον κλάδο των τροφίμων από το 1967. Σήμερα υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία και για την περαιτέρω ανάπτυξή της είναι τα αδέρφια Βασίλης και Γιώργος Μπουγάς.Η γκάμα των ειδών που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί είναι δεξαμενές χωρητικότητας από 50 έως 10.000 λίτρα στις οποίες μπορεί να αποθηκευτεί κρασί, μέλι, λάδι και νερό. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους βρίσκονται στον Ταύρο και καλύπτουν συνολική έκταση 2.000 τμ στις οποίες υπάρχουν τα γραφεία, οι γραμμές παραγωγής και οι αποθήκες. 

Bougas factory
Η εταιρία ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΓΑ ΟΕ σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με εξαγωγές στην Κύπρο, στην Γερμανία, στην Βουλγαρία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης και στον Καναδά, και αλλού

Ανάλυση των Αναγκών
Αν και η εταιρεία δραστηριοποιείται χρόνια στον χώρο των ανοξείδωτων κατασκευών, ο στόχος της είναι να συνεχίσει την παραγωγή υψηλής ποιότητας δεξαμενών έπρεπε να διασφαλίσει ακόμα και μέσα στην σημερινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως. Το βασικό στοιχείο που έπρεπε να ελέγξουν με αξιοπιστία και ασφάλεια ήταν οι εισερχόμενες πρώτες ύλες και ειδικότερα η σύσταση των κραμάτων και η συμφωνία τους με τις αυστηρές προδιαγραφές που οι ίδιοι έχουν θέσει για τα προϊόντα τους.

xmet 7000Η Πρόταση της QCΟΝTROL
Η QControl αφού εξέτασε προσεκτικά τις προδιαγραφές των υλικών και μετά από την κατάθεση μιας ιδιαίτερα οικονομικής προσφοράς, προχώρησε στην προμήθεια του φορητού φασματογράφου X-MET 7000 της OXFORD INSTRUMENTS. Ο φασματογράφος αυτός ανήκει στην ομάδα συσκευών PMI (Positive Material Identification), δηλαδή η βασική τους λειτουργία είναι η αναγνώριση υλικών, με ταυτόχρονη παράθεση και της σύστασης του υλικού.
Η τεχνολογία του XRF ανήκει στους ΜΚΕ και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία της επιφάνειας του δοκιμίου που αναλύεται.
Οι βασικές λύσεις που έδωσε το X-MET 7000 είναι οι ακόλουθες

  • Έλεγχος Εισερχόμενης Πρώτης Ύλης.
    Η βασικότερη ανάγκη για όλους τους κατασκευαστές είναι bougas xrfνα μπορούν να ελέγξουν ότι τα υλικά που έχουν παραγγείλει και πληρώσει, είναι αυτά που τελικά τους παραδίδονται. Με τον φασματογράφο που προμηθεύτηκαν από την QControl, ο διαχωρισμός SS304 με SS316 γίνεται πλέον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
  • Ανάλυση εξαρτημάτων των κατασκευών
    Η εταιρία ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΓΑ ΟΕ κατασκευάζει επίσης θερμαινόμενες δεξαμενές. Για να ενσωματώσουν αυτή τη λειτουργία προσθέτουν αντιστάσεις εσωτερικά οι οποίες όμως θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν με τον φασματογράφο. Ειδικότερα με την χρήση της συσκευής βρίσκεται με ακρίβεια η περιεκτικότητα του Μολύβδου (Mo) ο οποίος συνδέεται με την αντοχή στην διάβρωση αλλά και του Τιτανίου (Ti) το οποίο προσδίδει αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Έλεγχος συμμόρφωσης με ειδικές προδιαγραφές
    Η προμήθεια του φασματογράφου PMI έδωσε την δυνατότητα στην εταιρία ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΓΑ ΟΕ να μπορεί να αποδεικνύει, όπου απαιτηθεί , ότι οι δεξαμενές που κατασκευάζει καλύπτουν ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Ενδεικτικά και λόγω του γεγονότος ότι η εταιρία προσφέρει δεξαμενές που προορίζονται για χρήση στον χώρο των τροφίμων, έχει την δυνατότητα να ελέγχει και να αποδεικνύει είτε σε πελάτες, είτε σε ελεγκτικούς φορείς του δημοσίου ότι οι κατασκευές της δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα (Αρσενικό (As), Κάδμιο (Cd), κ.α.) και δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία.

 

”Η προμήθεια ενός μηχανήματος είναι επιτυχημένη όχι μόνο αν πάρεις μια καλή τιμή αλλά κυρίως αν έχεις υποστήριξη μετά την αγορά. Στην QCONTROL δεν βρήκα μόνο καλούς συνεργάτες αλλά κυρίως φίλους που είναι δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε”
Βασίλειος Μπουγάς
Ιδιοκτήτης

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΓΑ Ο.Ε. για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.

Κατεβάστε την έντυπη μορφή του άρθου σε μορφή PDF pdf

Προσφορές

Προσφορές σε όργανα μέτρησης, θερμοκάμερες...!

Προσφορές σε όργανα μέτρησης θερμοκάμερες κτλ.

Οι προσφορές ανανεώνονται σε τακτικά διαστήματα. Επισκέπτεστε συχνά τον ιστότοπο για να είστε ενήμεροι.

NewsLetter

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση σχετικά με τα ΝΕΑ & τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ της εταιρείας μας.Επικοινωνία

  +30 210 94 16 200
      +30 210 94 15 211 (fax)

  Αγαμέμνονος 51-53
      
17675, Καλλιθέα Αττικής

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
Design + Marketing Re:fresa, EY Web!