×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 250

Αντίστροφος Σχεδιασμός

Ο αντίστροφος σχεδιασμός ενός αντικειμένου είναι μια σύνηθης εργασία για μια παραγωγική μονάδα. Όμως, λόγω της συνεχόμενης ανάπτυξης όλο και πιο σύνθετων εξαρτημάτων οι μετρήσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με συμβατικά όργανα.

 

  • Πληροφορίες
  • Φυλλάδια PDF
  • Video & Εικόνες

Την νέα αυτή πρόκληση ήρθαν και κάλυψαν οι μετρητικές μηχανές συντεταγμένων και τελευταίως μέγαλη εξέλιξη εμφάνισαν τα Laser Scanner.
Τα Laser Scanner είναι στην ουσία ένα διαφορετικό είδος μετρητικών μηχανών.

Οι μετρητικές μηχανές συλλέγουν τις συντεταγμένες Χ,Υ,Ζ σημείων.
Με την χρήση κατάλληλων μετρητικών αλγορίθμων οι συντεταγμένες X,Y,Z των σημείων επεξεργάζονται και συνθέτονται οι διάφορες γεωμετρικές μορφές π.χ. μια γραμμή αποτελείται από τουλάχιστον δύο σημεία, ένα επίπεδο και ένας κύκλος αποτελούνται τουλάχιστον από τρία σημεία. 
Εκτός από τις διαστάσεις και τα στοιχεία των μετρούμενων γεωμετρικών μεγεθών δίνονται και στοιχεία που υποδηλώνουν τις μεταξύ σχέσεις αυτών όπως γωνίες, αποστάσεις, γεωμετρικών ανοχών κλπ.  

Με την χρήση του σαρωτή laser που είναι ενσωματωμένος σε έναν βραχίονα πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταγραφή 30000 σημείων (X,Y,Z) / sec για την μέτρηση και αντιγραφή:
-Επιφανειών πολύ λεπτών  και μαλακών όπως π.χ. πλαστικών, που δεν μετριούνται με επαφή
-Ελευθέρων μορφών, μη γεωμετρικών – π.χ. Αγάλματα, Είδη Συσκευασίας, Προφυλακτήρες Αυτοκινήτων κ.α. 

Με την στην σύγχρονη τεχνολογία αντίστροφου σχεδιασμού με την χρήση ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗΣ  ΣΑΡΩΣΗΣ LASER SCANNER ο τεράστιος αριθμός σημείων που συλλέγεται, μεταφέρεται σε ένα λογισμικό που είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα τέτοιο πλήθος σημείων. Στην συνέχεια ο χρήστης διαθέτοντας πλέον αυτά τα σημεία είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσει για:

-Αντίστροφη Σχεδίαση, Αντίστροφη Μηχανολογία
•Να διαχειριστεί το νέφος σημείων ASCII 
•Να δημιουργήσει και να διαχειριστεί επιφάνειες αποτελούμενες από μια σειρά τριγώνων (αρχεία STL )
•Nα δημιουργήσει στερεό μοντέλο για επεξεργασία και ανάπτυξη σε οποιοδήποτε λογισμικό CAD.  ( αρχεία IGES, STEP) Έλεγχο
•Να αντιπαραβάλει τα μετρούμενα σημεία με το αρχικό CAD αρχείο του τεμαχίου ώστε να δει αποκλίσεις, φθορά για την επιδιόρθωση και ανάπτυξη.

Μερικοί αντιπροσωπευτικοί χώροι όπου έχουν εφαρμογή Φορητές CMM είναι:  Έρευνα και Ανάπτυξη Προϊόντων-Αντίστροφη Μηχανολογία-Χυτήρια -Ανακατασκευή Ανταλλακτικών-Κατασκευή καλουπιών και πλαστικών-Ναυπηγεία & Αεροπορική βιομηχανία -Αμυντική Βιομηχανία-Αυτοκινητοβιομηχανία-Κατασκευή εργαλείων-Συναρμολόγηση κατασκευών – Ευθυγράμμιση-Ιατρικές Εφαρμογές-Πολιτισμό & έρευνα  (π.χ.  αρχαία αγάλματα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Laser Scanning

Προσφορές

Προσφορές σε όργανα μέτρησης, θερμοκάμερες...!

Προσφορές σε όργανα μέτρησης θερμοκάμερες κτλ.

Οι προσφορές ανανεώνονται σε τακτικά διαστήματα. Επισκέπτεστε συχνά τον ιστότοπο για να είστε ενήμεροι.

NewsLetter

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση σχετικά με τα ΝΕΑ & τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ της εταιρείας μας.Επικοινωνία

  +30 210 94 16 200
      +30 210 94 15 211 (fax)

  Αγαμέμνονος 51-53
      
17675, Καλλιθέα Αττικής

  info@qcontrol.gr

 
Design + Marketing Re:fresa, EY Web!